DE CE UN ASTFEL DE PROIECT?

7 Oct
bat-300x200

DE CE UN ASTFEL DE PROIECT?

„ Antreprenorii sociali au existat de-a lungul istoriei. Sf. Francisc de Assisi, fondatorul Ordinului Franciscan, s-ar califica ca antreprenor social prin prisma mai multor organizaţii construite, care au creat schimbări la nivel societal. (…) Ceea ce este diferit astăzi, este faptul că economia socială şi antreprenoriatul social devin o vocaţie de masă, nu numai în Statele Unite, Canada sau Europa, dar tot mai mult în Africa, Asia şi America Latină. De fapt, interesul manifestat faţă de economia socială înregistrează o dezvoltare remarcabilă, care a avut loc în întreaga lume, în ultimele trei decenii: apariţia de milioane de noi organizaţii cetăţeneşti.”

David Bornestein, How to Change the World: Social Entrepreneurs and the Power of New Ideas

Obiectivul general al proiectului “Întreprinderi sociale responsabile” urmăreşte dezvoltarea a 11 structuri de economie socială în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Centru asigurând, totodată, crearea de noi locuri de muncă pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, şi nu în ultimul rând, asigurarea de formare profesională atât de necesară viitorilor angajaţi.

Proiectul contribuie la creșterea gradului de acceptare a persoanelor vulnerabile la angajare și scăderea discriminării prin prezentarea de bune practici și dovedirea angajatorilor că persoanele vulnerabile pot fi perfect încadrate în structuri economice sociale cu obiecte de activitate clasice.

Proiectul “Întreprinderi sociale responsabile” este implementat de Consiliul Judeţean Ilfov în parteneriat cu Fundaţia Creştină Rhema şi Centrul de Resurse pentru Cetăţenie Activă (CRCA) şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se derulează în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Centru şi are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă şi motivarea diferitelor tipuri de organizaţii să realizeze investiţii în domeniul economiei sociale.

Obiectivele specifice ale proiectului:

 1. Dezvoltarea structurilor de economie socială prin crearea unui număr de 11 structuri de economie socială în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Centru.
 2. Consolidarea capacităţilor, competenţelor şi cunoştinţelor persoanelor vulnerabile prin crearea unui număr de 72 de noi locuri de muncă şi instruirea acestora în meseriile specifice domeniului în care vor activa. Din totalul locurilor de muncă create, 48 vor fi ocupate de persoane provenind din grupurile vulnerabile.
 3. Promovarea economiei sociale ca instrument flexibil şi durabil pentru dezvoltarea economiei şi crearea de locuri de muncă, prin derularea unei campanii de promovare cu scopul conştientizării şi implicării corporaţiilor, IMM-urilor, ONG-urilor şi administraţiei publice în realizarea de investiţii în domeniul economiei sociale şi generarea de IDEI DE AFACERI fezabile.
 4. Totodată vor fi organizate două caravane, câte una în fiecare regiune, în special în comunităţile izolate, astfel că 400 de persoane din grupurile vulnerabile şi specialişti vor afla despre economia socială ca oportunitate de integrare pe piaţa muncii şi cum pot înfiinţa structuri de economie socială.

Doc1

 

 

About Author

author posts

Leave a Comment

Servicii oferite

 • Preluare/ predare mașină
 • Consultanță service
 • Analiză si diagnoză
 • Reparaţii electrice
 • Service roți
 • Mecanica Auto
 • Piese de schimb

Date de contact

Sântana de Mureș
str, Pîrîului nr. 570

Tel.:0722-216-015
Fax.:0265 210 198
Email: office@mecanicautomures.ro

Program de lucru

 • Luni: 07:00 - 19:00
 • Marți: 07:00 - 19:00
 • Miercuri: 07:00 - 19:00
 • Joi: 07:00 - 19:00
 • Vineri: 07:00 - 19:00
 • Sâmbătă: 07:00 - 19:00
 • Duminica: închis